Hoe weet ik mijn maat voor Knee Sleeves?

Weten welke maat jij nu precies nodig hebt om je knieën perfect te ondersteunen kan een moeilijke taak zijn als je niet goed weet hoe je dat nou precies aanpakt.

 

Laat ons je daarom even een handje toesteken, zodanig dat het kiezen van de juiste maat een eitje wordt.

 

 

Allereerst dien je in het bezit te zijn van een flexibele meter en/of een lintmeter, want de bedoeling is dat we onze omtrek vlak boven de knie en vlak onder de knie meten.

 

Hoe doe je dat nou het best?

 

start best in het midden van de knieschijf, en meet van daaruit 10cm naar boven

deze afmeting noteer je en dan doe je hetzelfde als ervoor maar nu 10cm naar beneden, te vertrekken vanuit het midden van je knieschijf.

ziezo nu heb je de 2 afmetingen waarmee je aan de slag kunt.

 

Opgepast, de kneesleeve mag je niet op maat kopen, je moet deze steeds downsizen op de correcte kneesleeve te verkrijgen. Het is dan ook de bedoeling dat onze kneesleeve stevig rond je knie komt te zitten.

 

Hoe pak je dit nou het best aan?

 

We zullen je een voorbeeld geven, ikzelf heb een bovenomtrek van 50 en een onderomtrek van 41, en voor mij past de maat L het best. Deze zit stevig genoeg om mijn knie om mij tijdens het liften de support te geven die ik van een kneesleeve verwacht, maar ook niet zo nauw dat het mijn circulatie afsnijdt en ik ze af en toe moet uitdoen.

 

Zoals je ziet mag je gerust wat downsizen, een goede regel is voor je onderomtrek mag je tussen de 2.5 a 6cm aftrekken en voor de Bovenomtrek tussen de 10 a 14cm.

 

afhankelijk van hoe strak jij je Knee sleeve wenst te dragen en hoeveel support je wenst.

 

Stay Tuff!!

Sizing Tabel voor Tuff Guy- Knee Sleeves

Reactie schrijven

Commentaren: 0